τουριστικό γραφείο - ταξιδιωτικό γραφείο μετάφραση στα Ελληνικά τουριστικό γραφείο - ταξιδιωτικό γραφείο μετάφραση στα Αγγλικά
Ταξίδια σε όλο τον κόσμο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -(ΤΡΕΝΟ)-ΜΟΣΧΑ

Κατηγορίες
Στοιχεία επικοινωνίας
τουριστικό γραφείο www.danatours.gr
τουριστικό γραφείο email info@danatours.gr
τουριστικό γραφείο τηλέφωνο 26210 33835
τουριστικό γραφείο διεύθυνση Μανωλοπούλου & Χρυσαναθακοπουλου 2
Social linking
χρήσιμες συμβουλές για ταξίδια
Δείτε επίσης
ΠΡΑΓΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ -ΔΡΕΣΔΗ
Τιμή: Από 475.00 €
Είδος: ομαδικό
Διάρκεια: 5 ημέρες/ 4 νύχτες
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ -ΒΑΥΑΡΙΑ
Τιμή: 495.00 €
Είδος: ομαδικό
Διάρκεια: 5 ημέρες/ 4 νύχτες
Τιμή: Από 945.00
Περιγραφή τιμής: Ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Αναχωρήσεις: 17 & 19/06/2011
Διάρκεια: 8μέρες / 7νύχτες ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
Είδος Ταξιδιού: ομαδικό

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝ/ΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔ. & ΛΟΙΠΑ *

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

945 €

1.215€

250€

4* KORSTON H’ HOLIDAY INN SUSCHEVSKY / MOΣΧΑ

4* PARK INN PRIBALTISKAYA Ή PULKOSVKAYA / AΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

1.055€

1.350€

250€

4* SUP CROWNE PLAZA H’ HOLIDAY INN SIMONOVSKY / ΜΟΣΧΑ

4* SUP COURTYARD MARRIOTT PUSHKIN H’ RADISSON SONYA / ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

 

 

Οι ανωτέρω τιμές είναι ανά άτομο & περιλαμβάνουν

 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αγ.Πετρούπολη & Μόσχα-Βουδαπέστη -Αθήνα με ΜΑLEV AIRWAYS

 2. Μεταφορές , περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο τοπικό λεωφορείο.

 3. (3) διαν/σεις στην Αγ.Πετρούπολη στο ξεν/χείο επιλογής σας.

 4. (4) διαν/σεις στη Μόσχα στο ξεν/χείο επιλογής σας.

 5. Eισιτήριο ημερήσιου τρένου «SAPSAN» Αγ.Πετρούπολη-Μόσχα.

 6. Ημιδιατροφή καθημερινά.

 7. Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος ξεναγήσεων.

 8. Είσοδοι μουσείων.

 9. Αρχηγός-συνοδός καθ’ολη τη διάρκεια της εκδρομής

 10. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Αχθοφορικά – φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα, ποτά & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

 • 1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων  3,5 Χ 4,5 (με μικρό το κεφάλι , τραβηγμένη από την μέση και επάνω)

 • Διεύθυνση κατοικίας & εργασίας

 • Τηλέφωνα κατοικίας & εργασίας

 • Διαβατήρια σε ισχύ, υπογεγραμμένα, τα οποία πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία μας 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

   

 

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -(ΤΡΕΝΟ)- ΜΟΣΧΑ

(8 ημέρες /7 νύχτες)

(ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ)

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγ.Πετρούπολη μέσω Βουδαπέστης . Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ – ΑΓ. ΙΣΑΑΚ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προσκαλούμε σ’ ένα τετράωρο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσετε την 300-ετή ιστορία της πόλης αυτής και θα ξεφυλλίσετε άγνωστες σ’ εσάς σελίδες της ρωσικής ιστορίας. Θα θαυμάσετε υπέροχους ναούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης – την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, το ναό του πολεμικού ναυτικού – την εκκλησία Αγίου Νικολάου-Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα – το ναό του Αγίου Ισαάκ, το ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού τού αυτοκράτορα Αλέξανδρου του ΙΙ. Θα περάσετε από την κεντρική οδό της πόλης – τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια της: των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ, των Άνιτσκοφ. Θα αντικρίσετε εκείνες τις τοποθεσίες, όπου έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Με τη θεμελίωση του φρουρίου στις 27 Μαΐου 1703 στο Λαγονήσι στο Δέλτα του ποταμού Νιεβά, ιδρύθηκε η νέα ρωσική πόλη – μελλοντική πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Σύντομα, από το ναό των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που χτίστηκε εδώ, άρχισαν να λένε το φρούριο Πετροπαύλοφσκι. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα, που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια. Θα κατανοήσετε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου ΙΙ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους και θα μάθετε για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου του Ι. Το απόγευμα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Ισαακ με τις μονολιθικές γρανιτένιες κολώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΠΕΤΕΡΓΚΟΦ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΜΙΤΑΖ )

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς (Πέτεργκοφ). Ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας με τη Σουηδία, στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Κέντρο του συγκροτήματος είναι το μεγάλο παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Οι εργασίες αναστύλωσης έγιναν με βάση φωτογραφίες και περιγραφές του παλαιού. Από το μεγάλο παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο, ένα αληθινό έργο τέχνης με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στην Αγ.Πετρούπολη και θα ξεναγηθούμε σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ανακτόρων, επίσημης κατοικίας των Ρώσων Τσάρων. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, είναι γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, συγκροτεί ένα περίφημο φόντο για τα εκθέματα. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή έως και τον αιώνα μας. Στο Ερμιτάζ μπορείτε να θαυμάσετε μια εξαιρετική συλλογή πινάκων, γκραβούρων και γλυπτών, καθώς και ταπισερί, χαλιών, αντικειμένων τέχνης, αρχαιολογικών ευρημάτων, επίπλων – αντίκες και κοσμημάτων. Περίπου 3 εκατομμύρια μνημεία τέχνης και πολιτισμού. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Μεταξύ των αριστουργημάτων της συλλογής ζωγραφικών έργων του Ερμιτάζ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Τισιανός, δύο κορυφαίοι πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι: η Μαντόνα Μπενουά και η Μαντόνα με το Βρέφος. Το απόγευμα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Ισαακ με τις μονωλιθηκές γρανιτένιες κολώνες. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πόλη ή ακόμη για μια προαιρετική κρουαζιέρα στα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΕΝΟ - ΜΟΣΧΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο σταθμό των τρένων για το ταξίδι μας στη Μόσχα. Επιβίβαση στο τρένο και άφιξη μετά από ταξίδι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών. Αφιξη στη Μόσχα επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για το ξεν/χείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΟΣΧΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ & ΜΕΤΡΟ )

Πρωινό και αναχώρηση για γύρο της πόλης. Κατά την διάρκεια της εκδρομής γίνεται γνωριμία των επισκεπτών με την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την σύγχρονη ζωή της πόλης. Η περιήγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία - την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο και το Μαυσωλείο καθώς και το πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ. Στα μάτια του επισκέπτη παρουσιάζονται μια μια οι ομορφιές της πόλης. Σημεία γνωστά και άγνωστα - το πανεπιστήμιο, το μετρό, το θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία - σπίτια, αγάλματα, θέατρα, παλάτια - οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Στο γύρο της πόλης συμπεριλαμβάνεται είσοδο στο ναό Αγίου Βασιλείου και επίσκεψη στο μέτρο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΟΣΧΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΛΩΝ )

Πρωινό και μια ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, η Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων και η πλατεία του καθεδρικού - το αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων - με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Όλα αυτά και πολλά άλλα αξιοθέατα περιμένουν τον επισκέπτη που θα περάσει τις πύλες του Κρεμλίνου, αυτού του μοναδικού μεσαιωνικού κάστρου. Στην εκδρομή συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη σε έναν από τους πολλούς καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου και το μουσείο τον όπλων ( Ορουζέναγια Παλάτα) . Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε προαιρετικά νυκτερινή περιήγηση της φωταγωγημένης πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΟΣΧΑ (ΖΑΓKΟΡΣΚ)

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή Ζαγκόρσκ, που είναι η έδρα των Ρώσων Πατριαρχών και έχει και αυτό το Κρεμλίνο του (λευκό σε αντίθεση με το κόκκινο της Μόσχας). Θα επισκεφθείτε το μοναστήρι της Λαύρας, με τους γαλάζιους τρούλους και τα ιερά εικονίσματα στο ναό της . Επιστροφή στη Μόσχα . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – BOYΔΑΠΕΣΤΗ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως το απόγευμα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Βουδαπέστης.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Ώρες πτήσεων:

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΜΑ 231 05.15 – 06.15

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑ 122 08.40 – 13.05

ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΜΑ 103 20.30 – 21.10

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΘΗΝΑ ΜΑ 230 23.15 – 02.15*

Βίντεο
Χάρτης

Προβολή Russia σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους